Ole Sporring - Krokodillen....

Lars Bukdahl, Weekendavisen 7. januar 2011: Ikke helt slut, siger Eske

"... også en hyldest til Eske K. Mathiesen, der samtidig ... udkommer med en forholdsvis vild billedbog, Krokodillen ... , med grelt nærpsykedeliske collageillustrationer af Ole Sporring og lystige , rimede vers af Eske K.M....".

Lektørudtalelse: Ulla Møller DBC (Kopi 13. januar 2011)

Anvendelse/målgruppe/niveau
En barsk historie med en voldsom billedside til oplæsning for børn fra 3 år og ubegrænset opefter, hvis de kan rumme den flotte billedbog, der ikke ligner noget de kender.

Beskrivelse
Eske K. Mathiesen har skrevet en række spændende og anderledes billedbøger bl.a. Hunden, der løb hver sin vej, 2010 og Den sultne kat, 2007, der indeholder nogle af de samme temaer som denne fabel om en meget sulten og meget grådig krokodille, som ender med at spise alting, rub og stub, endda sig selv til sidst. Bogens rim er mundrette og nemme at læse op og at digte med på. Maler og grafiker Ole Sporring, har illustreret den fantastiske fortælling om krokodillen. Hans billedsprog er på én gang både eksplosivt og ekspressivt. Der er dynamik, bevægelse og fart over feltet. Den korte, rimede tekst er elegant inkorporeret i illustrationerne.
....
Samlet konklusion
Bogen formidler på en spændende måde et flot eksempel på dansk nutidskunst for nysgerrige børn og deres forældre, der her får en læseoplevelse ud over det sædvanlige.

Vækstens vækst: Rune Engelbreth Larsen i Politiken 8.4.2011

Med afsæt i Krokodillen ... overvejer Rune Engelbreth Larsen perspektiver og grænser for vækst i rubrikken "Hørt"

Om Krokodillen skriver han:
"Eske K. Mathiesens lille poetiske fabel om den grådige krokodille er en tankevækkende kommentar til denne udvikling, formidabelt og farverigt illustreret af Ole Sporring. Den indeholder ikke nogen moraliserende pegefinger, men det gør den kun mere nærgående og træffende i al sin underfundige enkelhed."

Se i Rune Engelbreth s blogEn meget speciel bog: Marie Bejlegaard i Arnold Busck Bogmagasinet 02 2011

... bogens billeder, ser grimme og næsten uhyggelige ud. Jeg var meget i tvivl om det var en bog min datter ville falde for.
... hendes første reaktion var: ”Den er grim ...”

Se i Arnold Busck Bogmagsinet  02 2011Politiken 12.2.2011

Politiken

anmeldelse


Berlingske 19.8.2011


Luk vinduet